На какво се дължи мъжката eректилна дисфункция?

Мъжката импотентност се нарича още и eректилна дисфункция, като това е проблем, който набира все по-голям обхват сред мъжката част на обществото. Нарушението на вашата сексуална функция може да се дължи на редица проблеми, като така например днес има теория, че всъщност eректилна дисфункция това е наследствено заболяване, тоест се дължи на предадени от родителите ви гени. Ако това наистина се окаже истина, тогава това ще бъде не само светлина в тунела за много от мъжете, които имат проблем с импотентност, но и една истинска възможност да се преборят с него завинаги. Това означава, че обременените гени просто ще бъдат заменени със здрави и така пациента, който страда от нарушена сексуалност ще може да води нормален полов живот и да не се затваря в себе си.

Какво всъщност е това eректилна дисфункция?

Това е проблем, който се изразява в това, че най-просто казано мъжа не може да стигне то ерекция на пениса, тоест така не може да се извършва полов акт с жена. Разбира се, че самата дума импотентност може да описва и да се използва и за доста други проблеми на сексуално ниво, като например липса на сексуално влечение, редица проблеми с нормалната еякулацията и така нататък. Изследванията са доказали това, че рискът от eректилна дисфункция се увеличават в 3-4 пъти с възрастта.

Паричните, поради които възниква този проблем на сексуално ниво да множество. На първо място ще сложим хроничните заболявания, като диабет, сърдечни проблеми, склероза и други. По този начин се нарушава нормалната ерекция на мъжа и така не може да се осъществи половия акт между мъжа и жената. Ако водите прекалено нездравословен начин а живот, тогава това също може да доведе до появата на мъжка импотентност. В тази група можем да включим прекаляването с алкохолни напитки, цигари, както и ако водите много заседнал начин на живот и не спортувате поне от време на време. Определени спортове обаче могат да са в основата на eректилна дисфункция, като тук на първо място ще поставим колоездачите. Доказано е, че поради специфичната форма на седалката се притискат много важни за ерекция нерви и така е възможно да се получат проблеми с мъжката сексуална активност.

Водете активен начин на живот и намалете вредните си навици, ако не искате да попаднете в групата на мъжете, които имат проблем с импотентността. Другият ни съвет към всички е да си правят редовни профилактични прегледи, като така да се намали възможността да страдате в последствие от намалена сексуална активност и възникването на проблеми в леглото.

HTML код на статия


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар