Рак на кожата- причини и лечение

 

Днес все повече хора заболяват от рак на кожата. Най- често срещната и сериозна болест е позната в медицината като меланом.

Силното лятно слънце често се посочва като рисков фактор за развитието на този рак. Излагането на силно слънце може да увреди тези клетки и да предизвика образуването на рак на кожата. 

Ако болестта се открие навреме, е възможно напълно да се излекува. Но, ако пациентът не се подложи на лечение, болестта може да засегне други части на тялото. Затова е препоръчително ракът да бъде лекуван веднага.

За много от нас лятното слънце е изключително приятно, но силните UV лъчи могат да причинят за рак на кожата. Друг фактор са изкуствените източници, които причиняват промени в клетките.

Известно е, че имунната система ни предпазва от различни тежки и сериозни заболявания. Когато тя отслабне в резултат на химиотерапия например, рискът от рак на кожата се увеличава.

Ако заболяването бъде открито навреме е възможно напълно лечение само чрез операция. Но, меланом в по- напреднал стадии е вид рак на кожата, който изисква друго лечение.

Често лекарите използват оперативни метод за лечение на рак на кожата, при който се отстраняват раковите клетки. Ако има и други засегнати части , като лимфните възли, е възможно и те да бъдат премахнати.

Както при други видове туморни заболявания, рак на кожата може да се лекува и с химиотерапия. Известно е, че този метод изисква използването на специални лекарства, които убиват раковите клетки.

При лечение на рак на кожата, химиотерапията може да се приложи чрез вливане само във вената на крака или на ръката. По този начин лекарството не засяга други части на тялото.

Нов метод за лекуване на рак на кожата дава много успешни резултати. Той е познат в медицината като прицелно лечение, защото при него лекарствата атакуват само и единствено раковите клетки.

Голямо предимство на таргетното лечение е, че той спира растежа и разпространението на туморните клетки, но не засяга здравите тъкани. Затова много често хората предпочитат именно този метод.

Съществува и метод, който може да излекува рак на кожата, чрез подобрение и засилване на имунната система. По този начин организма може сам да се бори срещу раковите клетки.

В момента в който пациента чуе тежката диагноза, той иска веднага да разбере най- ефективния метод на лечение. Обикновено лекарите преценяват как да лекуват пациента, в зависимост от неговото здравословно състояние.

Специалисти са открили, че фактори като UV лъчи могат да увеличат риска от рак на кожата. Единственият начин да се предпазим е винаги да следваме указанията на специалисти.

Лекари твърдят, че голям процент от подобни заболявания могат да бъдат излекувани напълно, ако са открити навреме. Затова редовният преглед е най- добрият начин да се преборим с тежките заболявания.

HTML код на статия

Автор: nadyatsvetckova


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 6.0 от 6 звезди. (от 1 глас)
Рак на кожата- причини и лечение , 6.0 out of 6 based on 1 rating

Напиши коментар