Арганово масло за естествена красота на кожата

Арганово масло срещу суха кожа

Аргановото масло представлява идеална храна за кожата, тъй като то подхранва и овлажнява сухата и лющеща се кожа. Активните вещества в маслото от арган са от съществено значение за регулирането на здравата и хидратирана кожа, съветват от BodyTemple.bg.

Аргановото масло помага и на мазната кожа

Маслото регулира производството на себум, за да запази естествените масла на кожата в регулярни нива. След нанасяне веднага ще забележите,че кожата ви не изглежда толкова мазна и е приятна на допир. Това е така, защото когато тялото започва да прозвежда прекалено много мазнина, аргановото масло започва да действа като неутрализатор.

Арганово масло за раздразнена кожа

При сърбеж и болка на кожата, предизвикани от сухота, алергии или други причинители, аргановото масло ще ви донесе нужното успокоение и ще облекчи сърбежа. Лечебните свойства на маслото от арган ще предпазят и хидратират кожата от въздействието на алергени, които причиняват сърбеж и изсушават кожата.

Кажете довиждане на акнето

Аргановото масло ефективно контролира производството на себум. Себумът е мазнина, която, произведена в големи количества, причинява образуването на акне. Аргановото масло ще предотврати зачервяването и възпаляването на кожата. Освен това неговите свойства ще ви помогнат да се отървете от неприятните белези, които оставя акнето.

Възвръща младостта

Аргановото масло стимулира обновяването на клетките и прави кожата по-еластична и свежа. Също така намалява появата на бръчки, които състаряват лицето. Сухата и увредена кожа е възстановена и процесът на стареене се забавя значително. Масажирането на кожата на тялото с арганово масло подпомага и мускулите, като облекчава болките, причинени от стареене.

Побеждава стриите

Аргановото масло е богато на антиоксиданти, което поддържа еластичността на кожата по време на бременност. Редовната употреба на това чудодейно масло ще ви помогне значително против появата на стрии и ще излекува кожата от вече появилите се такива.

Антиоксидантите предотвратяват разграждането на два важни кожни протеина – еластин и колаген. Те са важни за регенерирането на кожата. Важните мастни киселини като линолова киселина – способстват за запазването на целостта на клетките. Аргановото масло е 3 пъти по-богато на линолова киселина от зехтина например. Тази висока концентрация на линолова киселина поддържа вашата кожа млада и красива.

Срещу екзема и псориазис

Уникалните качества на аргановото масло помагат за облекчаване на възпалението, причинено от псориазис. Хранителните вещества на аргана действат лечебно на образуваните псориатични плаки.

Аргановото масло атакува и проблемите на имунната система и предразположеността на организма към алергии, които предизвикват екзема.

В заключение можем да кажем, че аргановото масло е чудесен овлажнител, ефективно третира и отстранява проблемите на кожата, като я поддържа свежа и красива.

HTML код на статия

Автор: m.ruseva


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар