Естествени методи за избелване на зъбите, които можете да изпробвате вкъщи

Ако смятате, че зъбите ви се нуждаят от избелване, може да изпробвате някои от естествените методите, които ще ви предложим в тази статия и които можете да опитате в домашни условия.
Първото много важно нещо, което трябва да знаете преди да предприемете каквито и да било мерки за избелване на зъбите е, че цветът на зъбите ви е най-вече генетично заложен. Не всеки се ражда с бели зъби. Т.е може да имате жълт цвят на зъбите още от самото раждане. За съжаление единственото, което може да сторите в такива случаи, е да носите постоянна протеза.
Естествени методи за избелване на зъбите 2Жълтият цвят на зъбите ви обаче може да се дължи и на прекомерна употреба на цигари, алкохол, кафе, чай и други храни и напитки, които използвате в ежедневието си. В такива случаи има някои рутинни действия, които можете да предприемете в домашни условия, вместо да бягате всеки път при зъболекар. Естествено зъболекарите използват специални методи за избелване на зъбите и въпреки, че тези методи не увреждат зъбния емайл, ние отново избягваме ходенето на зъболекар.
За да запазим цвета на зъбите си, трябва редовно да ги мием. Някои от нас имат жълт цвят на зъбите именно поради тази причина, че пропускат да мият редовно зъбите си сутрин и вечер. Освен това трябва да се откажем от всички вредни навици като пушене, пиене и други.
Ето някои методи, чрез които можем да опитаме да избелим зъбите си в домашни условия:
1. Метод за избелване на зъбите със сода и лимон – За целта, добавяме 1 ч.л. сода и сок от половин лимон във вода. От содата ще се получи пяна и ще се образува смес. След това с помощта на памук, поставяме тази смес върху зъбите си и изчакваме за 1 минута. Изплакваме обилно с вода и след това измиваме зъбите си с паста за зъби, като използваме съвсем леки движения.
2. Метод за избелване на зъбите със сода, лимон и зехтин. – Измиваме хубаво зъбите си. След това правим смес от 1 ч.л. сода, сок от половин лимон и 1 лъжица зехтин, и изплакваме с направената смес.
3. Метод за избелване на зъбите със сода и ягоди. – Смиламе 4-5 ягоди и добавяме към тях 2 ч.л. сода. Нанасяме сместа върху зъбите и оставяме за около 2 минути да постои. След това измиваме хубаво зъбите си. Освен че избелват зъбите, ягодите ще оставят и приятен дъх в устата ни.
Има и други методи за избелване на зъбите в домашни условия например: избелване със сода, градински чай и канела, избелване със сода, ябълков оцет и сол, с портокал и лимон, и други. В интернет можете да откриете най-различни рецепти, които да опитате. Пробвайте! Нищо не губите!

Доверете се на професионалистите от http://stomcenter.bg/whitening за избелването на Вашите зъби.

HTML код на статия

Автор: 


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар