Кои кексчета са ни любими – предпочитани вкусове

Ако четете тази статия значи, че сте фенове на мъфините. През последните години, тези разнообразни и  вкусни предложения са често предпочитане за различни тържества, рождени дни и други поводи. Това са сладкиши, които могат да са по-евтин и вкусен вариант за всеки повод, а и на много хора са им любими.

Днес, малките кексчета са станали голяма работа. Много ресторанти и заведения за хранене са били принудени да затворят врати, в резултат на икономическия спад. Бизнесът обаче в магазините за кексчета е във възход. Причината за този интерес е проста: те са сравнително евтини и с няколко хапки предоставят на хората удоволствие и наслада.

 В тази статия, ние ще говорим за 10-те най-популярните вкусове на кексчета и да обясним причините защо ги обожаваме. 

Ванилово кексче

Можете да си мислите, че ванилията е  аромат с екзотични произход. Тя е растение, което расте в тропическите райони, и се събира под формата на ценна шушулка. След продължителна обработка се извлича изключително популярния екстракт от ванилия. Можете разбира се да ползвате, както семенцата така и самите шушулки, ароматът е изключително силен и опияняващ. Ванилията няма вкус а само аромат.

Както вероятно вече знаете, тя е един от най-често използваните аромати в бонбоните, сладкишите и различни сладки лакомства. В действителност, ароматът на ванилия е най- типичен за сладките десерти и сладкиши за много от нас, така че не е изненадващо, че тези кексчета са толкова популярни и предпочитани.

 

Бананово кексче

Банановите мъфини са също много популярни сред ценителите на този сладкиш. Те вървят много добре с различни топинги и глазури. Шоколадовата глазури ги прави наистина неповторими. Ароматът и вкусът, който дават бананите е невероятен, а кексчетата стават и изключително вкусни. Можете накрая да добавите и малко бита сметана ако обичате да съчетавате няколко вкуса. Толкова е просто и вкусно!

 

 

 

 С аромат на кафе

Кексчета с аромат на кафе – това може да звучи странни за някои хора, но те са перфектния сладкиш за сутрешната ви напитка. В крайна сметка, има много други сладкиши, в които вкусът на кафе също е доминиращ като торти, тирамису, сладоледи и бонбони. Следователно, има безброй възможни варианти както за кексчетата, така и за глазурата.

 

 

 

С вкус на шоколад

Нека си го кажем направо, всеки обича шоколад. И в това няма нищо чудно – много от съединенията, които се съдържат в шоколада предизвикват чувство на удоволствие и щастие. Шоколадът се консумира от хората по целия свят, и за много от нас сладките лакомства са синоним на любимия ни вкус. Основната причина, може би поради, която шоколадовите кексчета са толкова популярни е, защото при тях се използва печелившата комбинация: шоколад върху шоколад. Въпреки това, само защото шоколадовите кексчета се съчетават най-често с шоколадова глазура, не означава, че всички са еднакви.  Те са толкова разнообразни и интересни. Могат да бъдат от бял, млечен до много тъмен шоколад, а също и с най-различни плодови, карамелени и белтъчни глазури.

 

 

Лимоново обаяние

Кексчетата с лимонов вкус не са в никакъв случай кисели или натрапващи се със силен вкус и мирис. Те са също много популярни. Хората, които обичат съчетание от сладко с лек кисел аромат на лимон са намерили отговор на своята дилема в този чудесен десерт.  Ако комбинацията от лимоново кексче с лимонова глазура е твърде тръпчива за вашия вкус, можете да предпочетете бяла глазура или просто поръсено с пудра захар кексче.

Просто, но много вкусно съчетание!

Продължението тук 

HTML код на статия


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар