Как да изберем геймърски лаптоп – ръководство за начинаещи

Поради факта, че новите технологии непрекъснато се подобряват, броят на хората, които избират да си купуват геймърски лаптопи вместо настолни компютри расте. Едно от основните предимства на лаптопите е тяхната мобилност, която им позволява безпроблемно да бъдат разнасяни навсякъде. Те са идеалния избор за хора, които са непрекъснато в движение, а освен това и не заемат толкова място у дома като настолните.
Изборът на подходящите геймърските лаптопи обаче може да се окаже мисия невъзможна за начинаещите в тази област. Истината е, че на пазара се предлагат много и най-различни модели и марки, с толкова разнообразни функции.

Но как да изберете един, който ще отговаря изцяло на нуждите ви?

Определете с какъв бюджет ще разполагате. Изберете диапазон на цените и така ще стесните кръга от опции на вашия избор. Можете да си закупите приличен геймърски лаптоп на цена от 800-1000лв, но ако искате наистина мощна машина ще трябва да си приготвите и да отделите два или три пъти повече за нея.

Най-важното нещо при избора на геймърски лаптоп е видео картата. В идеалния случай вие ще искате тя да бъде външна и със собствена памет минимум 1GB. При никакви обстоятелства не закупувайте лаптоп с вградена видео карта, тъй като тя просто няма да може да поддържа по-мощните игри, а вие само ще си дадете пари на вятъра.

Вторият по важност компонент е процесорът. В идеалния случай вие ще искате той да бъде минимум 2.5 GHz или дори по-бърз двуядрен, а защо не и четириядрен процесор. Той управлява скоростта на зареждане на вашия лаптоп. Запомнете едно колкото по-висока е GHz, толкова по-добре. Обикновено вие ще трябва да изберете между Intel или AMD, а това са двата най-добри производители на процесори.

Също така е добре да обърнете внимание с колко рам памет се предлага избрани от вас геймърски лаптоп. Най-добре е да бъде с минимум 4GB, а ако е с 6 или 8 ще бъде най-добре. Колкото повече рам памет има вашия лаптоп и мощна видео карта, толкова по-гладко ще вървят вашите любими тежки игри.

Други важни фактори, на които също трябва да обърнете внимание е обемът на хард диска, качеството на екрана и звуковата карта. Най-добре би било да изберете хард диск с минимум 500GB рам, тъй като игрите заемат доста място, а освен тях вие ще имате инсталирана операционна система, програми и да не забравяме вашите снимки, музика, филми и други важни за вас неща. Идеалният дисплей трябва да бъде с висока разделителна способност на екрана. Запомнете колкото повече, толкова по-добре.

Има още нещо, което не бива да забравяте, когато избирате геймърски лаптоп и това е неговото тегло и топлина. Ако планирате често да го разнасяте, вие ще искате да бъде максимално лек, за това обръщайте внимание и на килограмите им, тъй като някой геймърски лаптопи тежат по-малко от 3кг, но има и такива, които тежат до 5кг. Задължително проучете предварително колко топлина отделя избрания лаптоп особено по време на игра. Ако загрява много задължително обмисля покупката и на допълнителна охлаждаща подложка.

Ако следвате тези основни напътствия ще можете да намерите и закупите най-добрия лаптоп за игри, изцяло съобразен с вашите нужди и бюджет. А в каталога на PCR.bg ето тук http://pcr.bg/komputri/laptopi/geimurski-laptopi ще откриете голямо разнообразие от геймърски лаптопи с мощни параметри, на цени за всеки джоб и с гаранция от доказани производители.

HTML код на статия

Автор: pcr


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 6.0 от 6 звезди. (от 1 глас)
Как да изберем геймърски лаптоп – ръководство за начинаещи, 6.0 out of 6 based on 1 rating

Напиши коментар