Денталната медицина ни кара да се усмихваме!

Ежедневно полагате усилия за добра орална хигиена, изпълнявате точно указанията на зъболекаря, посещавате редовно стоматологичния кабинет, но все по-рядко се усмихвате. В списъка с причини се нареждат екстракция на зъб, ортодонтските деформации и редица други показания, свързани с минералната структура на зъбния емайл. Тук ще се запознаете с няколко процедури, които ще направят усмивката ви безупречна.

Избелване на зъбите

Употребата на антибиотични медикаменти, консумацията на някои храни и напитки променят цвета на зъбите. Препоръчително е първо да направите професионална консултация с дентален специалист за начините на избелване, трайността му и диагностика за очаквания нюанс на емайла след интервенцията. Не подценявайте самолечението в домашни условия, защото неправилното прилагане на избелващи агенти може да доведе до хиперсетивност на зъбите. Също така стоматологът знае как да намали вредното въздействие от манипулацията върху венците ви. Използва специален изолиращ гел. Ценоразписът при избелването на зъбите е фиксиран според типа услуга. Повече информация за процедурите може да намерите тук: http://stomcenter.bg/whitening

Козметичен ефект чрез поставянето на фасети и чрез бондинг

Понякога избелването на зъби не може да отсрани промените в минералната структура на емайла. В такъв случай денталните експерти прибягват до поставянето на фасети. Те се изработват в зъботехническа лаборатория. Скриват недостатъците на зъбите при оцветяване, коригират формата им. Бондингът е алтернативен начин за възстановяването на загубения дентин. Манипулацията се изразява в нанасянето на композитен материал, съвместим с цвета на емайла.

Ортопедично лечение

Фиксирането на ортопедични конструкции е резултат от преместването на зъб или загубата му. Брекетите са продължителна терапия, с която да стоматолозите могат да върнат правилната форма на захапката. Лечението с този тип фиксираща техника се определя от вида на брекетите.

Протезирането е съвременна тенденция при изгражването на ортопедични конструкции – корони и мостове. За целта пациентът трябва да направи предварителна консултация със стоматолог, които да снеме отпечатък от захапката ви и да анализира модела. Протезите се изработват в зъботехническа лаборатория. При поставяне на несменяема корона или член от мостово тяло, цената на услугата се определя от материала.

Друг съвременен метод е поставянето на дентални импланти с титаниева сплав, които се вкостяват в челюстта след половин година.

 Денталната медицина има съществена роля за естетическата визия на усмивката! С всяка нова тенденцията в зъболечението расте и световният принос на стоматологията за щастието и красотата в нашето ежедневие.

HTML код на статия

Автор: georgi_georgiev


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар