Нискотарифни самолетни полети между Америка и Европа. Благодарение на Исландия

         От 2015 г. ще бъде възможно да се лети “на ниска цена” от Европа до Америка. Официално стартирането на интерконтиненталните полети ще се осъществява от исланската компания Wоw air. Авиокомпанията е част от въздушното пространство от ноември 2011 г., а първият полет е до Париж на 31 май 2012 г. През октомври 2012 г. Wоw air поема полетите на Исландия Express. Само година по-късно, през октомври 2013 компанията получава сертификат за авиационен оператор (АОС) от исландският транспортен орган. Сертификатът за авиационен оператор дава контрол на фирмата над всички операции на авиокомпанията, което означава, че няма да се налага да зависи от други авиационни оператори.

            Wow air се ангажира да предоставя най-евтините полети от и до Исландия, a по този начин „с усмивка осигурява еднa незабравимa услуга“, както се изтъква в преимуществата на компанията в официалната уеб страница /http://wowair.com//. Цената при стартирането ще е £ 99, но средните цени на билет Бостън – Лондон ще се повишат на £ 317. Самолетите ще летът пет пъти седмично, с два самолета Airbus A321. От юни 2015 г.  ще има и полети от Лондон до Балтимор. За да стане възможен проектът, летището в Рейкявик ще се използва като спирка за презареждане. Ще летят  четири А320 Airbus, изборът на много от водещите световни авиокомпании и идеалният избор за кратките товарни полети между Европа и Исландия. За дългите полети до Северна Америка ще летят Еърбъс A321, най-големият член на Еърбъс А320.

                От основаването си, когато започва да лети от Исландия до редица европейски градове се наблюдава бързо нарастване на бизнеса. През 2013 г. ръстът е огромен – летят 412,583 пасажери, което е четири пъти повече, отколкото предната година, когато 112,223 са летели с Wow air. Създателят на ниско тарифните интерконтиненталните полети е  предприемачът Скули Могенсен.  Бизнесът на  Могенсен е в областта на технологиите и телекомуникациите в Исландия, Европа и Северна Америка. Авиокомпанията е изцяло негова собственост, като участва в борда на много технологични компании, както в Северна Америка и Европа. Бил е избран за Бизнес мъж на годината в Исландия през 2011 г. Wоw air има най-новият самолетен парк в Исландия, машините на  Могенсен изгарят по-малко гориво и отделят по-малко вредни емисии , което е по-добре за околната среда.

               Wоw air ръководи още туристическа агенция, специализирана в евтини почивки, организира и екскурзии. Предлагат полети и  хотели. В момента в компанията работят около 170 души. Повечето от тях имат опит в туристическата индустрия и в авиокомпании.  Исланският превозвач обещава още освен ниски цени,  точност  за “радостта” от пътуването  и моменти на забавление. На добър път на ползващите услугите на Wоw air !

HTML код на статия

Автор: ANELIA ANGELOVA


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар