Бягащи пътеки за фитнес

Уважаеми приятели, любители на спорта и фитнеса. Реших да напиша следващите редове, като се опитам да спра вашето внимание върху един от най-разпространените и полезни фитнес уреди, а именно бягащите пътеки за фитнес. Всички любители на фитнеса и активно практикуващи,  било то професионално или любителски занимаващи се със спорт знаят, че тези уреди са за трениране на долните крайници, както и велоергометрите или стационарните велосипеди. Тези фитнес уреди са много добри за използване, както от професионалисти така и от любители, защото те могат да се използват на закрито във фитнес салоните или в дома на всеки, който обича да се занимава със спорт и то най-вече бягане. Бягащите пътеки са незаменим уред във фитнес залите понеже позволяват да се тренира бягане и през зимата.

Бягащите пътеки са стационарни уреди, които се монтират лесно поради компактните си части. Навярно занимаващите се с фитнес знаят, че при бягане за една минута се изгарят шест калории енергия, което позволява да се следи изразходваната енергия по време на тренировката в зависимост от времето на използване на пътеката. Съвременните модерни бягащи пътеки обикновено са оборудвани с дисплей от течен кристал, който показва не само изгорените калории вследствие на бягането, а също така и изминатото разстояние, скорост и пулс. Съвременните бягащи пътеки са оборудвани с мотор или генератор с мощност най-често от две до три конски сили, който задвижва лентата върху, която се бяга. Секцията върху която се бяга при по-съвременните пътеки има система за омекотяване на стъпките, която поема силата на стъпващите ходила, като предпазва ставите на ходилото. Пулса се измерва, чрез датчици вградени в ръкохватките, а сърдечният ритъм посредством гръдният колан, който също е и предпазно средство в случаи на падане. При падане, пътеките са с вградена система за автоматично спиране. Скоростта на бягане може да се зададе от един до двадесет километра в час, като най-високата скорост от двадесет километра в час е средната скорост при маратонските дисциплини. Изгорените калории се изчисляват в зависимост от скоростта и времето на тренировката. Някои пътеки позволяват да се симулират и условията при бягане под наклон от нула до петнадесет процента, което е идеално условие за трениращите крос в пресечена местност, която дисциплина в последно време става все по-популярна и привлекателна.

Важно условие за пълноценна и здравословна тренировка във фитнес залите е вентилацията и наличието на кислород в залата, който е необходимо условие за разграждането на веществата и изгарянето на калориите. Когато се тренира в къщи е задължително това да става на отворен прозорец за пълноценна и качествена тренировка. Някои пътеки са с подвижни ръкохватки на принципа на лостова система, което позволява да се тренира т. нар. скандинавско ходене, при което се включват и горните крайници и изразходването до четиридесет процента повече калории.

Според мен бягащите пътеки са идеален фитнес уред за поддържане на физическата форма за всички хора, които обичат да се занимават с фитнес и спорт по всяко време на годината, професионално или любителски.

HTML код на статия

Автор: petkodimoff


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар